Технологія виробництва

Технологія виробництва

Звісно, в нас все починається з молока. У виробництві ми використовуємо тільки молоко класу «Екстра»

Його спеціально для Одеського Гормолзавода № 1 виробляють на фермі «Петродолинське». Після доставки на завод сировина проходить теплову обробку.

На заводі використовується метод «короткої пастеризації»,

через те що цей спосіб дозволяє зберегти максимум корисних властивостей молока, на відміну від стерилізації та ультрапастеризації, які разом з хвороботворними бактеріями знищують ще й корисну молочну мікрофлору.

Процес пастеризації відбувається строго по ДСТУ і ТУ:
  • молоко для продукції з незбираного молока пастеризується при температурі 85 градусів Цельсію
  • молоко для йогуртів і для іншої кисломолочної продукції обробляється при температурі 95 градусів Цельсію
Технологія виробництва
Фото: Технологія виробництва
Існує два способи виробництва кисломолочної продукції – резервуарний та термостатний

Після такої обробки сировина готова до наступних технологічних процесів:

  • упаковці, якщо мова йде про продукцію з незбираного молока
  • подальшому сквашуванню чистими культурами молочнокислих бактерій.
Ми виробляємо продукцію зазвичай термостатним способом
У цьому випадку сквашування сметани, кефіру та ряжанки відбувається прямо в упаковці, тому згусток залишається цільним, продукт має більш щільну консистенцію та ніжний натуральний смак.

В підсумку споживач отримує якісний продукт, натуральність якого підтверджена відносно невеликим терміном придатності

  • для молока — 10 днів
  • для йогуртів — 14 днів
Для виробництва йогуртів використовуються натуральні джеми з низьким вмістом цукру
Саме натуральність нашої продукції — наш головний пріоритет. Натуральність та короткий термін придатності не дозволяють робити поставки до інших міст України, але разом з цим дають нам можливість забезпечити одеситів якісною та здоровою продукцією.
детальніше про ферму
Фото: Для виробництва йогуртів використовуються <span>натуральні джеми</span> з низьким вмістом цукру