![Технологія виробництва](https://gormolzavod-odessa.com.ua/wp-content/uploads/2021/08/tehnologija.png)
Технологія виробництва
Звісно, в нас все починається з молока. У виробництві ми використовуємо тільки молоко класу «Екстра»
Його спеціально для Одеського Гормолзавода № 1 виробляють на фермі «Петродолинське». Після доставки на завод сировина проходить теплову обробку.
![](https://gormolzavod-odessa.com.ua/wp-content/uploads/2021/08/1-2.png)
На заводі використовується метод «короткої пастеризації»,
через те що цей спосіб дозволяє зберегти максимум корисних властивостей молока, на відміну від стерилізації та ультрапастеризації, які разом з хвороботворними бактеріями знищують ще й корисну молочну мікрофлору.
![](https://gormolzavod-odessa.com.ua/wp-content/uploads/2021/08/2-3.png)
Процес пастеризації відбувається строго по ДСТУ і ТУ:
- молоко для продукції з незбираного молока пастеризується при температурі 85 градусів Цельсію
- молоко для йогуртів і для іншої кисломолочної продукції обробляється при температурі 95 градусів Цельсію
![](https://gormolzavod-odessa.com.ua/wp-content/uploads/2023/03/3-4-2.png)
![Технологія виробництва](https://gormolzavod-odessa.com.ua/wp-content/uploads/2021/07/center-1.jpg)
![Фото: Технологія виробництва](https://gormolzavod-odessa.com.ua/wp-content/uploads/2021/07/center01.png)
Існує два способи виробництва кисломолочної продукції – резервуарний та термостатний
Після такої обробки сировина готова до наступних технологічних процесів:
- упаковці, якщо мова йде про продукцію з незбираного молока
- подальшому сквашуванню чистими культурами молочнокислих бактерій.
![](https://gormolzavod-odessa.com.ua/wp-content/uploads/2021/07/001-1.jpg)
Ми виробляємо продукцію зазвичай термостатним способом
У цьому випадку сквашування сметани, кефіру та ряжанки відбувається прямо в упаковці, тому згусток залишається цільним, продукт має більш щільну консистенцію та ніжний натуральний смак.
В підсумку споживач отримує якісний продукт, натуральність якого підтверджена відносно невеликим терміном придатності
- для молока — 10 днів
- для йогуртів — 14 днів
Для виробництва йогуртів використовуються натуральні джеми з низьким вмістом цукру
Саме натуральність нашої продукції — наш головний пріоритет. Натуральність та короткий термін придатності не дозволяють робити поставки до інших міст України, але разом з цим дають нам можливість забезпечити одеситів якісною та здоровою продукцією.
детальніше про ферму![Фото: Для виробництва йогуртів використовуються <span>натуральні джеми</span> з низьким вмістом цукру](https://gormolzavod-odessa.com.ua/wp-content/uploads/2021/08/zhv-1.png)
Корисне про завод